Loopgroep Oosterhesselen

De loopgroep Oosterhesselen is in september 2010 van start gegaan. Momenteel zijn er 21 personen actief in de loopgroep, maar er kunnen er meer bij. Iedere maandagavond van 19:45 uur tot 21:00 uur trainen wij gezamenlijk in en rond Oosterhesselen. De afgelopen winter hebben we getraind op de Bergakkers en zo nu en dan op het fietspad Pandijk en op de Hulderts. In de zomer trainen we meestal op de Kleiweg bij Dehullu in Gees, maar ook gaan we zo nu en dan naar het bos van Gees of de Mepperdennen of doen we een ‘heuveltraining’ in een tunnel onder de A 37.

foto loopgroep 2015

De loopgroep is zeer enthousiast, er heerst een uitstekende motivatie en inzet. De training is iedere keer afwisselend, te beginnen met een goede warming-up, daarna loopscholing en een kerntraining (hoofdprogramma) die iedere keer weer anders is. Daarna een gezamenlijke cooling-down. Soms is een training best wel pittig maar altijd voor iedereen goed te doen. Wanneer je vooruitgang wilt bereiken moet je er wel wat voor over hebben anders heeft het niet zoveel zin. Belangrijk ook te weten is dat hardlopen je niet alleen fysiek sterker maakt, je een betere conditie krijgt, maar ook je geest verruimt, je geheugen wordt sterker, kortom je versterkt je gezondheidsbewustzijn. Je raakt de stress van alle dag kwijt, je bloeddruk blijft in orde en je blijft vrolijker c.q. opgewekter. Een paar belangrijke punten, voordelen, van een loopgroep zijn, trainingstechnische begeleiding, informatie verschaffing gezond en veilig lopen, sociale contacten en ontspanning.

SONY DSC

Dus dames en heren uit Oosterhesselen en omgeving geneer je niet, aarzel niet langer meld je aan en beleef plezier aan het hardlopen in groepsverband. Vooral doe ik een oproep aan de mannen die zijn op dit moment nog in de minderheid. Als je wilt weten hoe het er in de training aan toe gaat kun je altijd vrijblijvend een paar keer meelopen. Iedereen (vanaf ongeveer 16 jaar) die (weer) wil hardlopen, absolute beginneling of reeds gevorderde, jong of oud, vrouw of man, dik of dun het maakt niet uit, is van harte welkom. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau bij de loopgroep Oosterhesselen meedoen.

Trainer loopgroep Oosterhesselen,

Klaas Nienhuis,

Weesboom 14

7861 CE Oosterhesselen

telef: 06-2224 5360

e-mail: kl.nienhuis@planet.nl